Zdroj: https://obec-kaliste.cz/hasici/souteze-2017/spatny-vstup-do-sezony  •  Vydáno: 29.5.2017 11:32  •  Autor: Vojta Šindelář

Špatný vstup do sezóny

Špatný vstup do sezónyNa PLPÚ se nám nedaří.

Je konec května a za sebou máme už několik hasičských závodů. Bývá zvykem, že prvním závodem jsou pro nás Velikonční závody ve Zdešově. Ani letos tomu nebylo jinak. V sobotu 15. dubna bylo tedy o programu jasno. Neměli jsme velká očekávání, vždyť den předtím jsme pořádali taneční zábavu, a tak mnozí z nás pociťovali následky i ráno ve Zdešově. Přesto jsme si zaběhli ve Zdešově náš nejlepší čas - 17,55s a nebýt mírného zaváhání na rozdělovači, mohlo z toho být čas ještě lepší. Celkové 24. místo z 51 týmů přineslo spokojenost a příslib do dalších závodů.

Ty následovali s příchodem května. 6. a 7. května zahajovala Pelhřimovská liga sezónu v u nás v Kalištích, respektive v Markvarci. Měli jsme trošku obavy, jak bude vypadat dráha, vždyť ještě týden před samotnými závody sněžilo a jarní počasí si dávalo na čas. S tím, jak se blížili závody, se ovšem i počasí zlepšovalo. Nic nebránilo k zahájení ligové sezóny. Museli jsme se ale vypořádat s jinou nepříjemnou situací. Den před závody došlo k neshodám v týmu a my museli hledat náhradu na postu rozdělovače. Zahajovat sezónu na domácí dráze, bez tréninku a v nekompletním složení nebylo nic příjemného. To se odrazilo i ve výsledku. Bohužel nedokončený útok. Alespoň, že závody jsme zvládli organizačně bez problémů. Druhý den jsme vydali do Markvarce na druhé kolo PLPÚ. Opět jsme museli hledat náhradu, abychom vůbec mohli běžet. Smůla nás ale neopustila. Pěkně rozběhlý útok zastavil červený praporek u kádě. Stala se velice podivná věc, kterou jsme zkoumali ještě dlouho po útoku. Nicméně bez vysvětlení, co se to vlastně stalo. Koš byl na savici nasazený, ovšem savice nešla z kádě vytáhnout, a tak Lukáš musel pořádně zabrat, čímž zřejmě rozpojil koš se savicí. Jako kdyby byl koš v kádi přisátý k jedné ze stěn. Záhadná situace už nic nezmění na tom, že po dvou závodech máme bilanci dvou nedokončených útoků. 

Abychom mohli pokračovat v sezóně, museli jsme vyřešit post rozdělovače. Za poslední 2 roky se na tomto psotu z různých důvodů vystřídali 4 lidé a my museli najít pátého. Problém jsme vyřešili vcelku rychle, když se hledaným členem stal Jindra z Batelova. Ten měl ochotu i dojíždět na tréninky, čímž jsme mohli již následující týden začít trénovat. Tréninky nevypadaly vůbec špatně a my byli plni očekávání, jak pro nás dopadnou další závody v Bohdalíně.
V Bohdalíně se běželo 27. května. Útok už jsme konečně dokončili, ale s obrovskými rezervami. Markovi se bohužel nepovedlo nasadit proudnici, a proto jsme doběhli až s časem 27,26s na 14. místě. Trošku zklamáni jsme po útoku vyrazili směr Panské Dubenky. V poháru Soptíka jsme chtěli zvítězit a spravit si chuť. Na rozdělovači musel zaskočit Béďa z Bezděčína, jelikož Jindra nemohl. Útok opět skvěle rozběhnutý, ale s drobnými chybami z toho bylo až 2. místo. I přes to jsme si následný večer užili a doufáme, že pohoda v týmu se konečně přenese i do závodů.

Výsledky a foto z Pelhřimovské ligy zde

SDH Kaliště - Zdešov 14.4.2017 - 17,55s SDH Kaliště - Kaliště 6.5.2017 - N
SDH Kaliště - Markvarec 7.5.2017 - N SDH Kaliště - Bohdalín 27.5.2047 - 27,26s
SDH Kaliště - Panské Dubenky 27.5.2017 - 18,38s