Zdroj: https://obec-kaliste.cz/hasici/aktualne/novinky-pro-sportovni-tym-ale-i-v-zazemi  •  Vydáno: 24.3.2013 15:34  •  Autor: Vojta Šindelář

Novinky pro sportovní tým, ale i v zázemí.

Přibližně před rokem, tedy v čase, kdy vrcholí přípravy na další soutěžní sezónu, jsme publikovali článek o inovacíh během zimního období. V jeho závěru byly zmíněny plány, které jsme chtěli do budoucna splnit. A nyní nastává ta správná chvíle, abychom se podívali na to, kolik z nich se povedlo zrealizovat v právě uplnynulém roce.

Ještě během léta se zdárně povedla oprava zásahové mašiny PS12, která zkusila své především po loňském jarním požáru jedné z místních chalup. Lehkou opravu motoru si tak zasloužila a navrh jí byl dán nový kabát. Nyní už je zase připravena na další výkony, doufejme však, že pouze na příležitostné sportovní.

V dalším bodě se povedlo prosadit rekonstrukci sociálního zařízení, které už bylo v opravdu tristním stavu. Tímto děkujeme za realizaci OÚ Kaliště.

Pokračovalo se v provoznění nové sušárny, ta se na sklonku podzimu zdárně povedla a je tak připravena ke svému užití v nové sezóně.

Novinkou, jenž nejvíce ocení především sportovní týmy během místních hasičských soutěží, je pak nová zpevněná základna. Její stavba probíhala během podzimu a měla by zajistit lepší a regulérnější podmínky pro všechny hasičské týmy. Neměla by se tak opakovat situace z loňské noční soutěže. Celodenní déšť způsobil, že týmy startující na chvostu startovní listiny měli zajisté horší podmínky, než ty před nimi.

Pro náš závodní tým byly pak v zimní přestávce pořízeny nové úzké hadice a závodní mašina TAZ 15 prošla menší modernizací. Nový sportovní koš a savice byly pořízeny již během sezóny po jejich odcizení.

A nakonec se SDH Kaliště stal jedním ze zakládajících sborů nové Pelhřimovské ligy v PÚ a zařadil svou noční soutěž (termín konaní 13.července) do seriálu této ligy. 

Na závěr krátké video dokumentující činnost v roce 2012