Zdroj: https://obec-kaliste.cz/hasici/aktualne/florbalovy-turnaj-plpu-29.3.2014  •  Vydáno: 30.3.2014 22:20  •  Autor: Vojta Šindelář

Florbalový turnaj PLPÚ 29.3.2014

Florbalový turnaj PLPÚ 29.3.2014V Nové Cerekvi jsme nepropadli a vybojovali krásné 5.místo.

I my, stejně jako mnohé další hasičské sbory, se nevěnujeme pouze hasičině, ale pěstujeme i jiné sporty. Mezi ně patří bezpochyby florbal. Když se Pelhřimovská liga rozhodla uspořádat turnaj, neváhali jsme a složili tým. Neboť ne všichni florbal hrajeme, museli jsme si poradit. To však nebyl vůbec žádný problém, kontaktovali jsme kluky z Rohovky, se kterými jsme už hráli turnaj v Kamenici n. L. v mix družstvu složeném z různých sborů. Z Kaliště odjížděli Tomáš, Vojta, Roman, Lukáš + Březák. Z Rohovky náš tým doplnil brankář Jakub Hron, do pole potom Tomáš Štětka s Vojtou Tinavským. 
Jak je zvykem, náš příjezd na turnaj byl mírně opožděn. První utkání jsme ale stihli. Ve skupině jsme sehráli 3 utkání s bilancí 2 porážek a jedné remízy, tedy nic moc a poslední místo ve skupině. V další fázi turnaje jsme se ale zvedli, porazili Krahulčí 3:1 a v posledním utkání o 5.místo vyhráli jasně 8:0. Konec dobrý, všechno dobré. Nepropadli jsme ani v dovednostní nájezdové soutěži o flašku rumu. Nevyhráli jsme sice, ale semifinálová účast je zajisté úspěchem. V celém průběhu nám skvěle zachytal brankář, hráčům v poli sice zezačátku chyběla sehranost, ta se ale časem dostavila, jak je patrné z výsledků posledních zápasů. Zajímavostí je určitě to, že jsme v každém utkání vedli, škoda že jsme to neudrželi. Chtěli bychom také poděkovat našemu fanklubu, který především při posledním zápase vytvořil nezapomenutelnou atmosféru. Celý turnaj vyhráli hasiči z Opatova.

Zápasy:

Kaliště - Nosy 3:3
střelci Kaliště: Vojta Tinavský, Tomáš Štětka, Roman Krafka

Kaliště - Kamenice n. L. 2:4
střelci Kaliště: Tomáš Prokůpek, Lukáš Erber

Kaliště - Bohdalín 3:4
střelci Kaliště: Vojta Tinavský, Lukáš Erber, Roman Krafka

Kaliště - Krahulčí 3:1
střelci Kaliště: Vojta Tinavský, Zdeněk Březina, Roman Krafka

Kaliště - Nosy 8:0
střelci Kaliště: Lukáš Erber 3x, Roman Krafka 2x, Vojta Šindelář, Zdeněk Březina, Vojta Tinavský

Kompletní výsledky a článek pořadatele zde